KTİMB, “Planlı Gelişen Sağlıklı Kentler” hedefine doğru ilerliyor

02 Kasım 2017

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) tarafından başlatılan ve The Management Centre (MC) ile işbirliği içerisinde yürütülen kapsamlı çalışmalar neticesinde hazırlanan İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü Gelişim Stratejisi’nin Devlet Politikası olarak kabul edilmesi için sürdürülen çalışmalar kapsamında siyasi partiler ile bir dizi toplantılar yapıldı.

KTİMB ve MC yetkilileri, KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer öncülüğünde Cumhuriyetçi Türk Partisi,  Toplumcu Demokrasi Partisi ve Halkın Partisi yetkilileri ile görüşürek, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü Gelişim Stratejisi’nin siyasi düzeyde benimsenip uygulanması için destek istedi. Yapılan toplantılarda, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü Gelişim Stratejisi’nin kapsamlı sunumu yapıldı, siyasi parti yekilileri ile görüş alış verişinde bulunuldu.

Sunumda, turizm, yükseköğrenim, inşaat ve gayrimenkul sektörünün entegre bir şekilde planlanması ve buna uygun politikaların belirlenmesi yönündeki ihtiyaç gündeme getirilerek, bu yönde yapılması gereken çalışmalara değinildi.

GÜRCAFER: “DEVLET POLİTİKASI HALİNE GELMELİ”

Ziyaretlerde KTİMB adına konuşan Birlik Başkanı Cafer Gürcafer, İnşaat ve Gayrimenkul Gelişim Stratejisi kapsamında belirlenen hedef ve önceliklerin bir Devlet Politikası olarak kabul edilmesi ve uygulanması konusunda parti yetkililerinden destek istedi. Ülkedeki teşvik politikalarının günün şartlarına ve ekonomik akla uymadığını belirten Gürcafer, bu sistemin kısıtlı kaynakları yok ederek sürdürülebilir ekonomik gelişimi baltaladığını ifade etti.

PARTİLERDEN ÇALIŞMAYA DESTEK GELDİ

CTP, TDP ve HP yetkilileri, yapılan çalışmayı memnuniyet ve takdir ile karşılayarak, gereken desteği vereceklerini söylediler.

Öte yandan, KTİMB önümüzdeki günlerde diğer siyasi partilerle de bir araya gelerek, konuyla ilgili toplantılarına devam edecektir.

KTİMB ve MC tarafından hazırlanan İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü Gelişim Stratejisi, geniş bir bakış açısından yaklaşarak “sürdürüleblir kalkınma” ve “ekonomik büyümeye” nitelikli katkı yapan ve kalite standartlarına uygun bina ve konut arzı sağlayan bir İnşaat ve Gayrimenkul sektörünün oluşabilmesi için ihtiyaç duyulan yol haritasını ortaya koymayı hedeflemektedir.